Képek és beszámoló korábbi hajós nyaralásról (20210703)
(Képek a szöveges beszámoló után!)

Az autóval is könnyedén - egy hídon át - megközelíthető Murter szigetéről indultunk, ahol a csapatból öten már szombaton beszálltunk a hajóra!
Az első napokban nagyon jó szelünk volt, így indulás után egyből vitorlát bontottunk és bejártuk a környező szigeteket! Sok pancsolás, vitorlázás, evés-ivás volt a program.

A csak fél hétre érkező 4 további utastárs csak kedden csatlakozott hozzánk, és mire felkészültünk velük az újra-indulásra, már bizony erősen este lett.
Persze ez nem szegte kedvünket, felkapcsoltuk a navigációs fényeket és még éjszaka kihajóztunk az első csendes öbölig, hogy a természetben töltsük az éjszakát.
A gyönyörű csillagos ég és a folyamatosan érkező hullócsillagok közepette még senki nem aludt el, inkább iszogattunk, beszélgettünk és csodáltuk a csillagokat, valamint a szél- és hullám-védett öblünk tükörsima vízfelületét.

A hét további részében nem sok szelünk volt, így inkább a sok pancsolás, búvárkodás, SUP-evezés és hasonló időtöltések voltak porondon.

Csütörtök este meglátogattuk Kaprije szigetének legendás éttermét, mely egy lakatlan öbölben épült és csakis hajóval megközelíthető. Itt többen a tradicionális horvát polip-pekát ettük, amit látsz a képeken is, de volt, aki halat és volt aki 4 palacsintát rendelt, amiről kiderült, hogy 4x2 palacsintát jelentett, így jutott belőle az egész csapatnak! :)

Péntekre végre feltámadt újra a szél, így lehetőségünk nyílt egy komolyabb, gyorsabb élményvitorlázásra is!
Voltak, akik e programpont helyett inkább egy barátságos öbölben kiszállva pancsoltak pár órát, amíg mi a bátrabbakkal a nyílt vízen, nagyobb hullámokban és kifejezetten erős szélben is "csapattuk" a hullámvasutazást! :)
A nap végén a csapat nagy része kiszállt a kikötőben egy kis városnézésre, de páran még visszavitorláztunk a nyílt vízre egy utolsó, naplemente-nézős vitorlázásra, hogy utána megint csak már sötétben kössünk ki újra a parton, kimaxolva a tengeren töltött időt!

E sorokat már a partról, egy apartman teraszáról írom, de részemről máris várom, hogy újra visszatérhessek egy hajóra!
Szerencsére szinte egész augusztusban és valószínűleg még szeptemberben is fogunk újra hajókázni!
Gyere te is velünk!
Vissza a főoldalra